В Україні арештували товарні знаки компанії російського олігарха на 2 млрд грн

Накладено арешт на товарні знаки загальною вартістю понад 2 млрд грн, що належать кіпрській компанії.
В Україні арештували товарні знаки компанії російського олігарха на 2 млрд грн
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Бюро економічної безпеки України арештувало товарні знаки компанії "відомого російського олігарха" на 2 млрд грн. Про це повідомила пресслужба БЕБ.

Читайте також:

"Накладено арешт на товарні знаки загальною вартістю понад 2 млрд грн, що належать кіпрській компанії. Ця офшорна компанія використовувалась українською фінансовою установою під час виведення активів за межі України. Український банк, його материнський банк у РФ та офшорна компанія пов’язані між собою єдиними бенефіціарними власниками, серед яких відомий російський олігарх", - йдеться в повідомленні.

Детективи БЕБ викрили групу осіб, які через підконтрольні кіпрські компанії та приватний банк в Україні здійснювали злочинну діяльність із виведення активів банку під виглядом виплати роялті за використання торгових знаків.

Установлено, що торгові знаки раніше належали материнському банку в РФ, а у 2021 році з метою використання умов пільгового оподаткування були переоформлені на кіпрського нерезидента. 

Читайте також:

Також стало відомо, що за час, коли торгові знаки належали приватному банку з РФ, за 3 роки їхнього використання український банк сплатив 1,4 млн грн.

"Уже після переоформлення прав на ці ж торгівельні знаки на офшорну компанію величина ставки роялті для їхнього використання в Україні збільшилася в понад 1200 разів, що еквівалентно 16,4 млн доларів США. Менш ніж за рік використання цих знаків приватний банк в Україні сплатив на адресу кіпрського нерезидента понад 248 млн грн", - додали в БЕБ.

Раніше ми писали, що з початку повномасштабної війни Бюро економічної безпеки ініціювало арешт активів Росії та Білорусі (фізичних та юридичних осіб) на 44 млрд грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK