Міжнародні резерви України скоротилися на 5,9% за місяць - НБУ

Стійкі надходження від міжнародних партнерів і надалі дають змогу утримувати міжнародні резерви на достатньому рівні.
Міжнародні резерви України скоротилися на 5,9% за місяць - НБУ
Ілюстративне фото / flickr.com

За попередніми даними міжнародні резерви України станом на 1 жовтня 2022 року становили 23 929,6 млн дол. США. У вересні вони знизилися на 5,9%. Про це повідомила пресслужба НБУ.

Так, у вересні резерви скоротилися з огляду на продаж валюти Національним банком на міжбанківському ринку, зокрема для забезпечення оборонних потреб та платежів українців за кордоном.

Читайте також:

"Водночас стійкі надходження від міжнародних партнерів і надалі дають змогу утримувати міжнародні резерви на достатньому рівні, попри повномасштабну війну", - йдеться в повідомленні.

Протягом минулого місяця динаміку міжнародних резервів визначали такі чинники:

  1. Операції НБУ на міжбанківському валютному ринку. Нацбанк продав на валютному ринку 2 777,1 млн дол. США та викупив до резервів 39,4 млн дол. США. Чистий продаж валюти Нацбанком у вересні становив 2 737,7 млн дол. США.
  2. Операції з управління державним боргом. Упродовж вересня надходження валюти на рахунки уряду в НБУ становили 2 033,8 млн дол. США. Загальний обсяг сплачених урядом коштів за обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті становив 65,1 млн дол. США. Крім того, Україна сплатила МВФ 624,6 млн дол. США.
  3. Переоцінка фінансових інструментів через зміну ринкової вартості та курсів валют. Минулого місяця їхня вартість знизилася на 115,5 млн дол. США.

Читайте також:

"Поточний обсяг міжнародних резервів забезпечує фінансування 3,7 місяця майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду й Національного банку", - зазначили в НБУ.

Раніше ми писали, що в серпні міжнародні резерви України збільшилися на 13,6% і станом на 1 вересня 2022 року становили 25,4 млн дол.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK