На Запорізькій АЕС відключилася остання лінія зв'язку з енергомережею - Енергоатом

17 жовтня росіяни вкотре обстріляли підстанції критичної інфраструктури на підконтрольній Україні території.
На Запорізькій АЕС відключилася остання лінія зв'язку з енергомережею - Енергоатом
ЗАЕС / t.me/energoatom_ua

Через обстріл російськими військовими на Запорізькій атомній електростанції відключилася остання лінія зв'язку з енергомережею. Про це повідомила пресслужба НАЕК "Енергоатом" у Telegram.

"Рашистські терористи змінили тактику і зараз намагаються шантажувати Україну та весь світ ракетними обстрілами дистанційних підстанцій, через які живиться АЕС", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Так, 17 жовтня російські загарбники знову обстріляли підстанції критичної інфраструктури на підконтрольній Україні території, внаслідок чого відключилася остання лінія зв’язку 750 кВ ЗАЕС - Дніпровська.

Зазначається, що в перехідному процесі через короткочасне зниження напруги відключався резервний трансформатор власних потреб ЗАЕС і відбувся запуск дизель-генераторів. 

Крім того, відключилася лінія зв‘язку 750 кВ Південноукраїнська АЕС - Дніпровська, але без впливу на навантаження ПАЕС, додали в "Енергоатомі".

Публікація Енергоатому в Telegram
Публікація Енергоатому в Telegram

Раніше ми писали, що 12 жовтня внаслідок ракетного обстрілу російськими військами було пошкоджено підстанцію "Дніпровську" в Дніпропетровській області. Унаслідок чого ЗАЕС виявилася знеструмленою.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK