США допоможуть у відновленні пошкодженої інфраструктури України

Україна та США підписали Спільну заяву щодо підтримки інфраструктурної стійкості України та її відновлення.
США допоможуть у відновленні пошкодженої інфраструктури України
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Сполучені Штати допоможуть Україні у відновленні інфраструктури, пошкодженої внаслідок війни. Про це повідомили в Міністерстві інфраструктури.

Так, у Вашингтоні міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, міністр транспорту США Піт Буттіджедж та міністр торгівлі США Джина Раймондо підписали Спільну заяву щодо підтримки інфраструктурної стійкості України та її відновлення через посилену двосторонню співпрацю.

Читайте також:

Заява передбачає створення Спільної робочої групи, яка займеться питанням залучення американських державних інституцій, бізнесу та експертів до процесу відновлення інфраструктури України.

"З першого дня повномасштабного вторгнення Росії та до сьогодні США залишаються ключовим політичним, військовим та економічним союзником України. Сьогоднішньою заявою ми переходимо на стратегічний рівень співпраці у сфері інфраструктури. Наразі наш пріоритет - "проєкти виживання", які дозволять українській економіці вистояти в умовах війни та повернути нормальне життя на деокуповані території", - сказав Кубраков.

Читайте також:

Сторони домовилися провести перше засідання Спільної робочої групи вже найближчим часом.

Зазначається, що американські партнери також готові допомогти відновити зруйновані мости України. З початку повномасштабного вторгнення з 322 зруйнованих мостів ремонтні роботи ведуться вже на 47. Поруч із ними облаштовано понад 50 тимчасових переправ.

Раніше ми писали, що Японія готова допомагати Україні з відновленням пошкоджених чи зруйнованих бойовими діями об'єктів критичної інфраструктури.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK