Україні у 2023 році необхідно понад 3 млрд дол щомісяця на покриття соціальних видатків

Держава також потребує додаткового фінансування для відновлення критичної інфраструктури в найближчій перспективі.
Україні у 2023 році необхідно понад 3 млрд дол щомісяця на покриття соціальних видатків
Міністр фінансів України Сергій Марченко / mof.gov.ua

У 2023 році Україні необхідно понад 3 млрд доларів США фінансової підтримки щомісяця тільки на покриття соціальних видатків. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко під час дискусії "Війна в Україні: Фінансування перемоги", передає пресслужба Мінфіну.

Читайте також:

За його словами, держава також потребує додаткового фінансування для відновлення критичної інфраструктури в найближчій перспективі.

Як зазначив міністр фінансів, Україна розраховує на підтримку міжнародних партнерів, зокрема колег із Європейського Союзу.

"Україна здатна зупинити агресора і, як наслідок, глобальний вплив війни на весь світ, проте нам необхідна підтримка міжнародної спільноти, щоб якомога швидше перемогти. Зброя, санкції, фінансова допомога - те, чого ми потребуємо найбільше", - наголосив Марченко.

Читайте також:

Водночас він додав, що до війни Україна мала стійку економічну ситуацію. 

"До війни наш дефіцит становив 3%, а борг до ВВП - близько 50%. Проте повномасштабне вторгнення завдало сильного удару по нашій економіці, і ми прогнозуємо спад ВВП у понад 30% у цьому році", - повідомив міністр.

Раніше ми писали, що із січня по вересень 2022 року на соціальні виплати з державного бюджету спрямовано 304,9 млрд грн, зокрема у вересні 34,1 млрд грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK