Україна здійснила тестовий імпорт електроенергії з Європи - подробиці

Перший тестовий імпорт електроенергії зі Словаччини відбувся з метою підтримки енергосистеми України в разі дефіциту генеруючої потужності.
Україна здійснила тестовий імпорт електроенергії з Європи - подробиці
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Державний енерготрейдер АТ "Енергетична компанія України" (АТ "ЕКУ") здійснив тестову імпортну поставку електроенергії з Європи. Фактичний імпорт потужністю 1 МВт відбувся 27 жовтня 2022 року. Про це повідомила пресслужба компанії.

Зазначається, що перший тестовий імпорт електроенергії зі Словаччини відбувся з метою підтримки енергосистеми України в разі дефіциту генеруючої потужності.

Читайте також:

Право на здійснення імпорту АТ "ЕКУ" отримав унаслідок відкритого аукціону з доступу до міждержавних електромереж, який 25 жовтня провела НЕК "Укренерго".

У компанії підкреслили, що внаслідок ракетних обстрілів і пошкодження енергетичної інфраструктури ризики сталого проходження опалювального періоду значно збільшилися.

Читайте також:

"Як державний трейдер ми шукаємо можливості та інструменти, що дозволять зменшити ці ризики. Здійснення тестових поставок - частина цієї роботи. Технічна можливість імпортувати електроенергію з Європи в Україну - це ще один інструмент стабілізації роботи нашої енергосистеми. Ми повинні бути готові до його впровадження", - прокоментував генеральний директор АТ "ЕКУ" Віталій Бутенко.

Раніше ми писали, що з 11 жовтня 2022 року Україна припиняє експорт електроенергії через російські ракетні обстріли енергетичних об'єктів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK