Запорізька АЕС повністю знеструмлена: Пального для дизель-генераторів вистачить на 15 діб

О 23:04 станція перейшла в режим повного знеструмлення.
Запорізька АЕС повністю знеструмлена: Пального для дизель-генераторів вистачить на 15 діб
ЗАЕС / t.me/energoatom_ua

Через ворожі обстріли Запорізька атомна електростанція повністю знеструмлена. Про це повідомила пресслужба НАЕК "Енергоатом" у Telegram.

Читайте також:

Так, 2 листопада внаслідок обстрілів було пошкоджено дві останні високовольтні лінії зв'язку Запорізької АЕС з українською енергосистемою. О 23:04 станція перейшла в режим повного знеструмлення.

"Включилися всі 20 дизель-генераторів. Наразі схема живлення власних потреб ЗАЕС оптимізована, залишено в роботі 9 дизель-генераторів. Енергоблоки 5 та 6 переводяться в холодний стан", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Як зазначили в компанії, пального для роботи дизель-генераторів у режимі повного знеструмлення ЗАЕС залишається на 15 діб.

Там додали, що можливості української сторони щодо підтримання ЗАЕС у безпековому режимі значно обмежені через окупацію станції та втручання представників "Росатому" в її роботу.

Публікація Енергоатому в Telegram
Публікація Енергоатому в Telegram

Раніше ми писали, що 2 листопада силами українського персоналу Запорізької АЕС відновлено теплопостачання в Енергодарі. У житлових будинках з'явилася гаряча вода.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK