"Щоб запобігти голоду": Зеленський на G20 запропонував гуманітарну програму

Український президент запропонував групі "Великої двадцятки" гуманітарну програму Grain from Ukraine.
"Щоб запобігти голоду": Зеленський на G20 запропонував гуманітарну програму
Президент України Володимир Зеленський / president.gov.ua/

Президент України Володимир Зеленський під час виступу на саміті G20 запропонував світові гуманітарну програму #GrainfromUkraine. Вона покликана запобігти голоду в країнах Африки та Азії. Про це повідомив у Telegram керівник ОП Андрій Єрмак.

Читайте також:

"Продовольча безпека - це основа стабільності світового порядку. Україна готова залишатися її гарантом. Через бойові дії та руйнування традиційних ланцюжків постачання росіяни наблизили до голодної смерті щонайменше 70 мільйонів людей по всьому світу", - написав Єрмак.

За його словами, програма передбачає забезпечення зерном щонайменше 5 мільйонів людей до кінця весни 2023 року.

Читайте також:

Деталі програми:

  1. Україна вирішила спрямувати частину зібраної пшениці, що йшла на експорт, на закупівлю для тих африканських країн, де вже зараз існують проблеми голоду.
  2. Частину експортного зерна можуть викупити держави-учасники проєкту. Україна постачатиме його до бідних африканських країн. 
  3. Міжнародні партнери зможуть одночасно підтримати українську економіку в складній ситуації та допомогти бідним країнам Африки.
  4. За ініціативи України створюється міжнародна Координаційна група з попередження голоду та під егідою президента Володимира Зеленського, починає роботу гуманітарна програма Grain from Ukraine. Ця програма буде реалізована в партнерстві з World Food Program.
  5. До міжнародної Координаційної групи з попередження голоду входять представники урядів країн, корпорацій, меценати, які можуть прямо впливати на забезпечення продовольчих потреб мільйонів людей у світі.
  6. Суть програми - пряма закупівля країнами-учасниками проєкту агропродукції в українських виробників та передача її країнам, що перебувають на межі голоду.
  7. Спільно з німецьким урядом та за підтримки Всесвітньої продовольчої програми до Ефіопії вирушило перше судно Nord Vind. На борту судна 27 тис. тонн пшениці. Це обсяг продовольства для майже 100 тис. людей на рік.

Публікація Андрія Єрмака в Telegram
Публікація Андрія Єрмака в Telegram

Нагадаємо, за словами канцлера Німеччини Олафа Шольца, найкращим способом домогтися відновлення світової економіки буде припинення війни Росії в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK