ЗСУ передали 140 тис набоїв до вогнепальної зброї, вилучених у військовому магазині

Підприємці ввезли з Польщі бронепластини та балістичні шоломи без сплати митних платежів.
ЗСУ передали 140 тис набоїв до вогнепальної зброї, вилучених у військовому магазині
На потреби ЗСУ передано 140 тис набоїв до вогнепальної зброї / gp.gov.ua

На потреби Збройних сил України передали 140 тис. набоїв до вогнепальної зброї. Вони були вилучені в межах кримінального провадження за фактом незаконного використання товарів безоплатної допомоги під час воєнного стану з метою отримання прибутку. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, керівник та засновник мережі підприємств, що спеціалізуються на продажі товарів військового призначення, звернулися до однієї з військових частин Нацгвардії України з проханням надати їм сертифікат кінцевого споживача.

Читайте також:

Зазначається, що це потрібно було для ввезення на митну територію України бронепластин та захисних шоломів, які вони обіцяли безоплатно передати цій військовій частині.

"Отримавши документи, підприємці ввезли з Республіки Польща 1500 бронепластин та 300 балістичних шоломів без сплати митних платежів. Однак відмовилися безкоштовно передати їх на потреби захисників України, але готові були продати за роздрібною ціною", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Пізніше ввезені бронепластини та шоломи організатори схеми виставили на продаж через мережу своїх магазинів.

Правоохоронці повідомили підприємцям про підозру та провели в них обшуки, у процесі яких виявили та вилучили близько 140 тис. набоїв до вогнепальної зброї.

Раніше ми писали, що на Рівненщині групі осіб повідомили про підозру в продажу товарів гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK