Українці в Польщі: Біженців зобов'яжуть платити за проживання з березня 2023 року

У Польщі готуються до можливої наступної хвилі біженців.
Українці в Польщі: Біженців зобов'яжуть платити за проживання з березня 2023 року
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Польща змінює умови прийому біженців з України. З березня 2023 року вони будуть зобов'язані платити за тривале проживання в місцях розміщення. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький, передає "Польське радіо".

Читайте також:

Згідно з рішенням польського уряду з 1 березня 2023 року буде введено оплату для біженців, які перебувають у колективних закладах розміщення понад 120 днів. Спочатку українські біженці покриватимуть 50% вартості проживання, через декілька місяців - 75%.

Зазначається, що цей обов'язок не поширюватиметься, зокрема, на людей з інвалідністю, дітей, вагітних жінок, осіб пенсійного віку та осіб, які піклуються про щонайменше трьох дітей.

Читайте також:

Крім того, громадяни України, які приїхали до Польщі після 24 лютого, повинні будуть обов'язково подати заявку на номер PESEL. Біженцям, які отримають номер PESEL та покинуть Польщу, цей номер заморозять.

"Ми готуємося до можливої наступної хвилі біженців. Бо вже сьогодні в Україні кільканадцять мільйонів людей не мають доступу до електроенергії, води, елементарних побутових умов, санітарних. Тож ми готуємося до такої хвилі біженців і хочемо, аби система була відповідно приготована, щоб польські платники податків якнайменше мали платити за цю можливу чергову хвилю біженців", - додав Моравєцький.

Раніше ми писали, що Чорногорія запускає програму безоплатного розселення біженців.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK