В Австрії змінилися правила проїзду для громадян України: Що відомо

З 1 листопада проїзд для українців у громадському транспорті Відня є платним.
В Австрії змінилися правила проїзду для громадян України: Що відомо
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З 1 листопада 2022 року в Австрії змінилися правила проїзду для українців. Про це повідомила пресслужба Посольства України в Республіці Австрія.

Так, починаючи з 1 листопада, проїзд для громадян України в громадському транспорті міста Відень є платним. Також змінилися правила проїзду для українців залізничним транспортом Австрії (ÖBB).

Читайте також:

Уточнюється, що з 1 листопада безоплатний квиток для поїздів Австрійською федеральною залізницею (ÖBB) буде доступний одноразово під час першого в’їзду в Австрію (потяги з Бржецлава, Братислави чи Хедьєшалома до пункту призначення в Австрії або для проїзду транзитом через територію Австрії).

"Квиток для українців, які прибули вперше" (Erstankunft Ukraine-Ticket) надаватиметься всім особам з українським паспортом, які прибувають з України через кордони Чехії, Словаччини та Угорщини", - пояснили у відомстві.

Читайте також:

Цей квиток дійсний протягом 24 годин із моменту видачі для здійснення поїздки до пункту призначення в Австрії або до прикордонних станцій у напрямку Німеччини, Швейцарії або Італії у 2-му класі потягів ÖBB.

У посольстві додали, що українці, які вже перебувають в Австрії, мають купувати квитки на потяги ÖBB із листопада.

Публікація Посольства України в Республіці Австрія у Facebook
Публікація Посольства України в Республіці Австрія у Facebook

Раніше ми писали, що польська транспортна компанія PKP Intercity, що спеціалізується на міжміських пасажирських перевезеннях, скасує безоплатний проїзд для українських біженців.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK