Платні дороги в Польщі: Українцям доведеться платити за проїзд

Плату за проїзд платними дорогами в Польщі було скасовано для українців з 24 лютого 2022 року.
Платні дороги в Польщі: Українцям доведеться платити за проїзд
Иллюстративное фото / depositphotos.com

З 1 червня водії транспортних засобів з українською реєстрацією зобов'язані платити за проїзд платними дорогами в Польщі. Виняток зробили для автомобілів, які перевозять гуманітарну допомогу громадянам України. Про це пише Ukrayina.Pl.

З 24 лютого 2022 року Польща дозволила українцям не платити за користування платними дорогами. Проте тепер громадяни України зобов'язані оплачувати проїзд нарівні з іншими учасниками руху.

Читайте також:

Зазначається, що розмір платежу залежить від категорії транспортного засобу. На різних трасах ціна за кілометр варіюється від 0,10 до 0,46 злотих. Сплатити проїзд можна в спеціальних пунктах на дорогах за допомогою банківської картки, а також готівкою в польських злотих, доларах та євро.

При цьому юридична особа або організація, які планують проїзд гуманітарного транспортного засобу через територію Польщі, мають наперед подати заявку.

Раніше ми писали, що з 1 червня деякі країни Європейського союзу частково скасовують безоплатний проїзд для українців. У Польщі, Швейцарії, Німеччині, Болгарії та Чехії діятиме пільговий проїзд.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK