Деякі країни ЄС скасовують безоплатний проїзд для українців з 1 червня

У більшості країн ЄС право на безоплатний проїзд для українців зберігається й надалі.
Деякі країни ЄС скасовують безоплатний проїзд для українців з 1 червня
Иллюстративное фото / depositphotos.com

З 1 червня деякі країни Європейського союзу частково скасовують безоплатний проїзд для українців. У Польщі, Швейцарії, Німеччині, Болгарії та Чехії діятиме пільговий проїзд. Про це повідомили в офіційному Telegram-каналі ЄС про підтримку України.

Так, Німеччина вводить проїзний на всі види міського транспорту в будь-якому місті та регіональних поїздах за 9 євро. У Чехії абонемент на всі види місцевого громадського транспорту коштуватиме майже 7 євро.

Читайте також:

Щодо Польщі, то з'явилася інформація про скасування безоплатного проїзду у Варшаві.

У більшості країн ЄС право на безоплатний проїзд для українців зберігається й надалі. Проте слід пам'ятати, що інші держави можуть змінити правила без попередження.

Зазначається, що з 24 лютого всі країни Євросоюзу відкрили кордони для українців та надали право безоплатного проїзду в міському й транспорті міжнародного сполучення. Право на безоплатний проїзд надає український паспорт чи будь-який інший документ, що засвідчує українське громадянство, або "нульовий" квиток, який можна взяти в касах на вокзалі.

Публикация EU supports Ukraine в Telegram
Публикация EU supports Ukraine в Telegram

Раніше ми писали, що з 1 червня 2022 року Польща вводить нові правила видачі безкоштовних квитків українцям для подорожей країною. Пасажири з України матимуть можливість безкоштовного проїзду лише на маршрутах із кількох міст Польщі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK