У Мінекономіки України назвали оптимальний рівень "стелі цін" на нафту з РФ

З 5 грудня заборону на імпорт російської нафти ввели Великобританія та ЄС, раніше такий імпорт заборонили США, Австралія, Канада.
У Мінекономіки України назвали оптимальний рівень "стелі цін" на нафту з РФ
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Заборона на імпорт російської нафти та обмеження в рамках Price Cap Policy (прийняття "стелі цін") є важливим етапом у посиленні санкційного тиску на РФ. Проте серйозні наслідки можуть бути лише в разі застосування більш ефективних обмежень. Про це заявила перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко.

Вона повідомила, що в лютому буде оголошено про фінансову стелю на нафтопродукти.

Читайте також:

"Бурхлива негативна реакція Росії підтверджує, що ми рухаємося в правильному напрямку. Однак в ухвалених рішеннях є й мінус. Це прийнятний та в цілому комфортний для Росії рівень обмеження цін, який мінімально вплине на доходи Росії від нафти, якщо порівнювати з попередніми роками... Тому Україна працюватиме над тим, щоб рівень обмеження цін був переглянутий нашими союзниками в сторону зменшення в найкоротші терміни", - зазначила міністр.

За її словами, оптимальний рівень, який справді завдасть удару по нафтовим доходам Росії, - 30-35 доларів за барель.

З 5 грудня заборону на імпорт російської нафти ввели Великобританія та ЄС, раніше такий імпорт заборонили США, Австралія, Канада.

Читайте також:

При цьому рішення ЄС про заборону імпорту не стосується імпорту сирої нафти, що імпортується трубопроводами з Росії до держав, які не мають життєздатних альтернативних поставок у короткостроковій перспективі. А також містить низку винятків, зокрема, для Болгарії та Хорватії.

Одночасно з введенням ЄС і Великою Британією заборони на імпорт нафти 5 грудня 2022 року Коаліція країн (G7, Австралія, ЄС) запровадили політику обмеження цін (Price Cap Policy) на морське транспортування сирої нафти та нафтопродуктів.

Згідно з рішенням Євросоюзу з 5 лютого буде заборонено також імпорт нафтопродуктів із Росії.

me.gov.ua

Нагадаємо, за словами президента України, Європа повинна обмежити ціни на російську нафту на рівні 30 доларів за барель.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK