Для проходження надскладної зими: Україна отримала генератори з Франції

Генератори з Франції посилять стабільність роботи українського енергосектору.
Для проходження надскладної зими: Україна отримала генератори з Франції
100 генераторів із Франції посилять стабільність роботи українського енергосектору / mev.gov.ua

У середу, 7 грудня, Франція передала Україні 100 генераторів середньої потужності для проходження опалювального сезону. Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики.

Переданий вантаж включає генератори потужністю від 5 кВ до 10кВ, а також від 12кВА до 40кВА. Відповідне обладнання було придбане у Франції та доставлене в Україну за допомогою Механізму цивільного захисту Європейського Союзу (#UCPM).

Читайте також:

"Українські енергетики тримають другий фронт у цій війні з Росією - енергетичний фронт. І виклики, з якими вони стикаються, безпрецедентні. Підтримка наших міжнародних партнерів в таких умовах є дуже цінною. І ми дякуємо Франції за підтримку та зокрема ці генератори, які допоможуть нам пройти нинішню надскладну зиму", - наголосив заступник міністра енергетики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Фарід Сафаров.

Перший радник Посольства Франції в Україні Бенжамен Роріг підкреслив, що Франція почала організовувати відправку гуманітарної допомоги в Україну вже в перші тижні повномасштабної війни. Усього було сформовано 32 гуманітарні вантажі для України, які включають і допомогу для енергетичного сектору.

Раніше ми писали, що Японія готова допомагати Україні з відновленням пошкоджених чи зруйнованих бойовими діями об'єктів критичної інфраструктури.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK