Без сплати мита в Україну ввезли понад 390 тис генераторів та інших товарів для блекауту

З застосуванням пільг фізособи ввезли й оформили для вільного використання 4952 електрогенератори всіх типів на суму 30,4 млн грн.
Без сплати мита в Україну ввезли понад 390 тис генераторів та інших товарів для блекауту
Ілюстративне фото / EPA/UPG

В Україну без сплати митних платежів завезли понад 392 тис. електрогенераторів та інших товарів, призначених для відновлення енергетики та забезпечення електроенергією. Про це повідомила Державна митна служба.

Читайте також:

"З початку запровадження пільг, наданих згідно з постановою КМУ від 09.11.2022 №1260, без сплати митних платежів в Україну фізичні особи-підприємці та юридичні особи ввезли електрогенераторів та інших товарів, призначених для відновлення енергетики та забезпечення України електроенергією, понад 392 тис. шт.", - йдеться в повідомленні.

При цьому сума наданих пільг становить понад 885 млн грн.

Водночас із застосуванням пільг фізособи ввезли й оформили для вільного використання 4952 електрогенератори всіх типів на суму 30,4 млн грн.

Читайте також:

У відомстві нагадали, що без сплати митних платежів як фізичні, так і юридичні особи можуть ввозити в Україну:

  • електрогенераторні установки, трансформатори (крім товарів цивільної авіації);
  • акумулятори літій-іонні, електричні, включаючи сепаратори для них, прямокутної (зокрема квадратної) або будь-якої іншої форми;
  • електричну апаратуру для комутації або захисту електричних кіл чи для приєднання до електричних кіл або в електричних колах (наприклад, вимикачі, перемикачі, роз’єднувачі, запобіжники плавкі, блискавковідводи, обмежувачі напруги, пристрої для гасіння стрибків напруги, штепсельні вилки й розетки та інші з’єднувачі, коробки з’єднання), для напруги понад 1000 В;
  • електричну апаратуру для комутації або захисту електричних кіл чи для приєднання до електричних кіл або в електричних колах (наприклад, вимикачі, роз’єднувачі, перемикачі, реле, запобіжники плавкі, пристрої для гасіння стрибків напруги, штепсельні вилки і розетки, патрони для ламп та інші з’єднувачі, коробки з’єднання), для напруги не більш як 1000 В; з’єднувачі для оптичних волокон, волоконно-оптичних джгутів або кабелів;
  • пульти, панелі, розподільні щити;
  • ізолятори;
  • обладнання та пристрої для фільтрування або очищення води.

Зазначені товари потрібно просто задекларувати.

Читайте також:

Декларування не потрібне, якщо:

  • сумарна фактурна вартість товарів не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага не перевищує 50 кг, що ввозяться громадянами на митну територію України в ручній поклажі та/або в супроводжуваному багажі;
  • сумарна фактурна вартість товарів не перевищує еквівалент 150 євро, що переміщуються (пересилаються) на митну територію України на адресу одного одержувача в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях, на адресу одного одержувача в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника в міжнародних експрес-відправленнях та в несупроводжуваному багажі.

Раніше ми писали, що при використанні генераторів електроенергії варто чітко дотримуватися правил безпеки, щоб запобігти нещасним випадкам.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK