Дефіцит в енергосистемі залишатиметься під час осінньо-зимового періоду - "Укренерго"

Наразі триває поступове відновлення генеруючих потужностей в енергосистемі.
Дефіцит в енергосистемі залишатиметься під час осінньо-зимового періоду - "Укренерго"
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Зважаючи на сьогоднішній склад генерації, дефіцит в енергосистемі України існуватиме принаймні під час осінньо-зимового періоду. Про це в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Якщо виходити із сьогоднішньої ситуації, із сьогоднішнього складу генерації, ми розуміємо, що дефіцит буде існувати принаймні під час осінньо-зимового періоду. Його можна скомпенсувати частково якимось заходами типу імпорту, але не повністю", - пояснив він.

Читайте також:

За словами Кудрицького, наразі триває поступове відновлення генеруючих потужностей в енергосистемі, електростанції поступово відновлюють роботу.

"І поступово обсяг доступної нам генерації збільшується, тим самим зменшуючи дефіцит. Думаю, що за декілька днів ми досягнемо межі, коли можна буде чітко дотримуватися планових графіків відключень по областях, які вводить обленерго", - додав голова "Укренерго".

Публікація Media Center Ukraine - Ukrinform у Telegram
Публікація Media Center Ukraine - Ukrinform у Telegram

Нагадаємо, за словами Володимира Зеленського, повне відновлення енергосистеми, яка була пошкоджена ракетними атаками, зараз неможливе.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK