Рада ЄС вирішила надати Україні 18 млрд євро допомоги: Коли надійде перший транш

Очікується, що пільгові позикові кошти будуть надходити до державного бюджету України протягом 2023 року рівномірними частинами.
Рада ЄС вирішила надати Україні 18 млрд євро допомоги: Коли надійде перший транш
Ілюстративне фото / depositphotos.com

10 грудня Рада Європейського Союзу підтримала пропозицію Європейської комісії щодо виділення Україні у 2023 році додаткових ресурсів фінансової підтримки. Нова масштабна програма макрофінансової допомоги для України становитиме 18 млрд євро. Про це повідомила пресслужба Мінфіну.

Читайте також:

Зазначена пропозиція Єврокомісії має бути підтримана Європейським парламентом.

Очікується, що пільгові позикові кошти будуть надходити до державного бюджету України протягом 2023 року рівномірними частинами з урахуванням виконання Україною узгоджених сторонами умов. 

Читайте також:

Передбачається, що перший транш Україна отримає вже у січні 2023 року. 

"Реалізація нової програми макрофінансової допомоги ЄС слугуватиме однією з запорук збереження фінансової та економічної стабільності в державі, а також нашої впевненості в стабільному проходженні наступного бюджетного року", - зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Раніше ми писали, що 22 листопада Україна отримала другий транш на суму 2,5 млрд євро в рамках поточної виняткової восьмої програми макрофінансової допомоги Євросоюзу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK