До енергосистеми України підключили енергоблок АЕС, виведений із ладу після обстрілу

Усі 9 енергоблоків вітчизняних АЕС, які знаходяться на підконтрольній Україні території, працюють.
До енергосистеми України підключили енергоблок АЕС, виведений із ладу після обстрілу
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У вівторок, 13 грудня, до енергосистеми країни підключили енергоблок однієї з АЕС, виведений із ладу після ракетного обстрілу. Про це повідомили в Міністерстві енергетики.

Читайте також:

"13 грудня 2022 року о 1:09 після поновлювального ремонту до електромережі було підключено ще один (дев’ятий) енергоблок-тисячник (потужністю 1000 МВт) "Енергоатома", який було виведено з робочого ладу 23 листопада в результаті ракетних обстрілів. Наразі триває набір потужності", - йдеться в повідомленні.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, це черговий крок до стабільності енергосистеми. Усі 9 енергоблоків вітчизняних атомних електростанцій, які знаходяться на підконтрольній Україні території, працюють для забезпечення потреб населення та економіки країни.

Читайте також:

Наразі росіяни блокують включення енергоблоків тимчасово окупованої Запорізької АЕС. Водночас станція продовжує споживати більше 100 МВт електроенергії на власні потреби від енергосистеми України.

Раніше ми писали, що 23 листопада через зниження частоти в енергосистемі України на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС спрацював аварійний захист, унаслідок чого всі енергоблоки були автоматично відключені.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK