В Україні пошкоджені всі ТЕС через російські атаки - Галущенко

Ситуація в енергосистемі залишається складною.
В Україні пошкоджені всі ТЕС через російські атаки - Галущенко
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні через російські ракетні атаки постраждали всі теплові електростанції, знеструмлено 44 високовольтні повітряні лінії. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко під час засідання Координаційної групи з енергетики G7+.

Читайте також:

"Ситуація в енергосистемі залишається складною. Російськими ракетами уражені всі теплові електростанції, знеструмлено 44 високовольтні повітряні лінії. Проводяться відновлювальні роботи, щоб стабілізувати електропостачання. Працюємо для підвищення потужності атомної генерації аби скоротити дефіцит в енергосистемі", - заявив він.

За словами Галущенка, останні російські атаки, зокрема, обстріли дронами об’єктів енергетичної інфраструктури на Одещині, а також артилерійські обстріли енергетичного підприємства на Херсонщині, призвели не тільки до припинення електропостачання мільйонів українців, але й до руйнувань важливого енергетичного обладнання.

Читайте також:

Міністр зазначив, що Україна вже отримує допомогу від міжнародних партнерів у вигляді матеріалів та потрібного обладнання. Водночас щоразу після нових атак потреби знову зростають.

"Наша мета - не тільки оперативно використовувати обладнання для проведення поточних відновлювальних робіт, але й сформувати запас устаткування, яке допоможе швидше відремонтувати енергооб’єкти після наступних обстрілів", - наголосив Галущенко.

Раніше ми писали, що внаслідок масованих ракетних атак росіян в Україні пошкоджені всі теплові та гідроелектростанції, різною мірою уражені 40% об'єктів високовольтної мережі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK