Україна залучила 1 млрд доларів допомоги партнерів: На що підуть гроші

За результатом конференції в Парижі Україна залучила 1 млрд доларів допомоги.
Україна залучила 1 млрд доларів допомоги партнерів: На що підуть гроші
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / kmu.gov.ua

Україна залучила близько 1 млрд доларів допомоги міжнародних партнерів на проходження зимового періоду. Про це за підсумками міжнародної конференції, що відбулася в Парижі, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає урядовий портал.

З них половина - це грантові кошти, друга половина - товари, роботи, кредити, більшість із яких держава отримає ще цього року.

Читайте також:

Як зазначив прем'єр-міністр, результатом конференції є цілком конкретна допомога, аби Україна пройшла зиму з найменшими втратами.

Крім того, створено дієву та ефективну платформу солідарності з Україною, яка буде узагальнювати інформацію про потреби України та забезпечить механізм миттєвої відповіді партнерів.

Читайте також:

Водночас конференція дала старт масштабній програмі енергозбереження.

"Ініціювали потужну програму заміни 50 млн старих ламп на нові LED-лампи. Закупівлю 30 млн з них профінансує Єврокомісія. Так заощадимо 1 ГВт електроенергії та знизимо дефіцит у мережі. Агресор не зможе занурити нас у холод і темряву. За підтримки наших друзів вистоїмо", - заявив Шмигаль.

Раніше ми писали, що 7 грудня Франція передала Україні 100 генераторів середньої потужності для проходження опалювального сезону.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK