Україна отримала 100 млн євро кредиту від Франції: які умови

Загальна сума прямої бюджетної підтримки від Франції з 24 лютого 2022 року сягає 432 млн доларів США.
Україна отримала 100 млн євро кредиту від Франції: які умови
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Україна отримала від Французького агентства розвитку 100 млн євро кредиту на пільгових умовах. Кошти спрямовані до загального фонду державного бюджету для фінансування першочергових видатків, зокрема соціальних та гуманітарних. Про це повідомили в Міністерстві фінансів.

Кредит надається на пільгових умовах: процентна ставка становить 1,04% річних, а остаточне погашення кредиту здійснюється через 15 років від дати кредитного договору (з урахуванням пільгового періоду відстрочення погашення кредиту строком більше 5 років від дати укладення кредитного договору).

Читайте також:

"Надзвичайно цінуємо внесок Франції в збереження стійкості фінансової системи України, а також готовність підтримувати нашу державу в боротьбі з агресором. Фінансова допомога Україні сьогодні - це інвестиція в мирне майбутнє на європейському континенті", - наголосив міністр фінансів Сергій Марченко.

Зазначається, що загальна сума прямої бюджетної підтримки від Франції з 24 лютого 2022 року сягає 432 млн доларів США. 

Раніше ми писали, що 10 грудня Рада Європейського Союзу підтримала пропозицію Європейської комісії щодо виділення Україні у 2023 році додаткових ресурсів фінансової підтримки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK