Нацбанк вводить в обіг нову пам'ятну банкноту: кому присвячена

Пам’ятна банкнота відтворює дизайн банкноти номіналом 500 гривень, але водночас має важливу відмінність.
Нацбанк вводить в обіг нову пам'ятну банкноту: кому присвячена
Ілюстративне фото / depositphotos.com

29 грудня 2022 року Національний банк України вводить в обіг нову пам'ятну банкноту номіналом 500 гривень. Вона присвячена 300-річчю від дня народження видатного українського філософа Григорія Сковороди. Про це повідомила пресслужба регулятора.

Читайте також:

Уточнюється, що пам'ятна банкнота відтворює дизайн банкноти номіналом 500 гривень, але водночас має важливу відмінність. На її лицьовому боці нанесена символіка до святкування 300-річчя Сковороди.

Пам'ятна банкнота номіналом 500 гривень зразка 2015 року має серію ГС із номерами 0000001–0050000, є всі елементи захисту. Тираж - 50 тис. штук.

Читайте також:

Основний малюнок лицьового боку - портрет Григорія Сковороди, основний малюнок зворотного боку - зображення будівлі Києво-Могилянської академії.

"Додатково на її лицьовому боці на місці водяного знака нанесено трафаретним друком спеціальною оптично-змінною фарбою офіційну символіку до святкування 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди - "Світ Сковороди". Цей напис поступово змінює колір під час зміни кута нахилу банкноти", - розповіли в НБУ.

Нова пам’ятна банкнота
Нова пам’ятна банкнота / bank.gov.ua

Пам'ятні банкноти реалізовуватимуться через банки-дистриб'ютори (Укргазбанк, Радабанк, Таскомбанк, ПриватБанк). Ціна пам'ятної банкноти в конверті - 541 грн, у сувенірній упаковці - 554 грн.

Раніше ми писали, що з 19 грудня 2022 року Національний банк України вводить в обіг банкноти номіналом 100 гривень зразка 2014 року з підписом голови НБУ Андрія Пишного та відображенням на них року випуску.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK