СБУ викрила корупційну схему видачі дозволів на вантажоперевезення до понад 50 країн

Налагодив злочинну схему начальник одного з управлінь державного підприємства "Укрінтеравтосервіс".
СБУ викрила корупційну схему видачі дозволів на вантажоперевезення до понад 50 країн
СБУ ліквідувала в Києві корупційну схему / ssu.gov.ua

Служба безпеки України викрила в державному підприємстві "Укрінтеравтосервіс" злочинну схему одержання грошей від компаній-перевізників. До організації оборудки причетний начальник одного з управлінь установи. Про це повідомили в СБУ.

Так, посадовець налагодив механізм регулярного отримання хабарів за отримання дозволів на "безперешкодне" транспортування товарів до усіх країн Євросоюзу та інших держав європейського континенту.

Читайте також:

Для цього він за гроші обіцяв посприяти в отриманні дозволів країн-учасниць Європейської Конференції Міністрів Транспорту (ЄКМТ) на міжнародні вантажні перевезення.

"Ці документи експортери мають отримувати згідно з встановленою процедурою безкоштовно. Однак, саме на цьому чиновник вирішив "заробити", - йдеться в повідомленні.

Так, за грошову "винагороду" від 1,5 до 6 тис. дол. він гарантував не створювати штучних перешкод для отримання відповідних дозволів. До протиправної діяльності посадовець залучив свою родичку як посередницю для отримання грошей та ведення їхнього "обліку".

Читайте також:

Під час обшуків за місцями роботи й проживання обох фігурантів правоохоронці виявили комп’ютерну техніку з доказами оборудки та готівку, одержану злочинним шляхом.

Наразі обом зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Триває розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності винних осіб.

Раніше ми писали, що кіберфахівці Служби безпеки заблокували в Київській області масштабне виготовлення та збут підроблених документів центральних органів влади та силових структур України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK