Директора підприємства з "Укроборонпрому" викрили на корупції - НАБУ

Директору одного з підприємств "Укроборонпрому" повідомили про підозру в отриманні 2,4 млн грн "відкату".
Директора підприємства з "Укроборонпрому" викрили на корупції - НАБУ
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У вівторок, 25 жовтня, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру директору державного приладобудівного заводу, який входить до складу "Укроборонпрому", в одержанні 2,44 млн грн неправомірної вигоди та недекларуванні нерухомості за кордоном. Про це йдеться на сайті НАБУ.

Читайте також:

Як установило слідство, директор держпідприємства впродовж вересня 2016 - січня 2017 рр. одержав від осіб, пов’язаних із ТОВ "Оптимумспецдеталь", неправомірну вигоду ("відкат") у понад 2,44 млн грн за приховування махінацій із безпідставною оплатою за поставку товарів військового призначення на користь зазначеної компанії.

Крім того, НАБУ та САП отримали докази, що підозрюваний не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, відомості про квартиру в Болгарії, яка належить його дружині. Вартість цього майна станом на дату його реєстрації у 2020 році становила близько 1,33 млн грн (за офіційним курсом НБУ).

Читайте також:

Зазнчається, що НАБУ та САП розслідували низку корупційних епізодів у діяльності "Укроборонпрому" за участі "Оптимумспецдеталі".

Слідство встановило дев’ятьох учасників цієї корупційної схеми. У межах розслідування з'ясовано, що за час дії схеми за участі ТОВ "Оптимумспецдеталь", ДК "Укроборонпром" поставлено товарів на суму близько 165 млн грн, при цьому до бюджету не надійшло понад 46 млн грн, з яких 25,77 - податок на додану вартість, 20,63 - податок на прибуток.

Раніше ми писали, що НАБУ й САП повідомили про підозру чотирьом особам у зловживанні владою та службовому підробленні, через які ПАТ "Центренерго" незаконно переплатило за природний газ 8,25 млн грн.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK