Вимагали хабарі за дозвіл на поховання: У Дніпрі викрили чиновників

Чиновники систематично вимагали хабарі за виділення місць для поховання на міських кладовищах.
Вимагали хабарі за дозвіл на поховання: У Дніпрі викрили чиновників
СБУ викрила на масштабній корупції чиновників у Дніпрі / ssu.gov.ua

Служба безпеки України ліквідувала масштабну злочинну схему в комунальному підприємстві "Міська ритуальна служба" Дніпровської міськради. Чиновники систематично вимагали хабарі за виділення місць для поховання на міських кладовищах. Про це повідомили в СБУ.

Щомісяця організатори оборудки одержували "прибуток" приблизно в 7 млн грн. Унаслідок слідчо-оперативних дій затримано 10 посадовців.

Читайте також:

Як установило слідство, керівництво установи налагодило незаконний механізм отримання грошей із громадян за надання ритуальних послуг. Отримавши хабарі, учасники схеми "гарантували" людям сприяння у виділенні місць для поховання.

"Незважаючи на офіційний платіж у розмірі 3,5 тис. грн, чиновники вимагали від 10 до 50 тис. грн за одне поховання. "Такса" залежала від локації кладовища та безпосередньо місця захоронення", - йдеться в повідомленні.

У разі відмови родичів померлого платити "данину" посадовці створювали штучні бюрократичні перешкоди для поховання.

Читайте також:

СБУ задокументувала 9 епізодів одержання неправомірної вигоди керівництвом комунального закладу. Під час обшуків правоохоронці виявили чорнову документацію та комп'ютерну техніку з доказами, а також майже 5 млн грн.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Учасникам злочину обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше ми писали, що СБУ викрила ексзаступника міністра охорони здоров'я, чиї дії спричинили збитки держави на 2 млн гривень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK