Хабар у 270 тис доларів: У Києві викрили посадовця КМДА та керівника держпідприємства

У січні та лютому 2022 року підозрювані отримали два транші на загальну суму 51 200 доларів.
Хабар у 270 тис доларів: У Києві викрили посадовця КМДА та керівника держпідприємства
У Києві затримали двох чиновників на хабарі у 270 тисяч доларів / gp.gov.ua

У Києві викрили та повідомили про підозру заступнику директора одного з департаментів КМДА та директору державного підприємства за обставинами вимагання та одержання 270 тис. доларів. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Читайте також:

За даними слідства, посадовці з липня 2021 року вимагали від керівника підприємства, яке надає послуги з пасажирських перевезень, кошти за сприяння та нестворення перешкод у його роботі.

У разі відмови заступник директора департаменту загрожував нібито створити проблеми в роботі перевізника.

Уточнюється, що директор державного підприємства виступав посередником у домовленостях та передачі коштів. У січні та лютому 2022 року підозрювані отримали два транші на загальну суму 51 200 доларів.

Читайте також:

"З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну чоловіки призупинили протиправні дії щодо перевізників, однак уже в липні поновили свої вимоги. Вони вимагали 220 тис. дол. США за грудень-червень 2022 року та за продовження договорів на перевезення пасажирів до кінця року. При цьому договори вже були підписані на момент отримання ними коштів", - зазначили в Офісі генпрокурора.

Чоловіків затримали відразу після отримання ними обумовленої суми.

Раніше ми писали, що Служба безпеки викрила масштабну протиправну схему в Держпродспоживслужбі. Керівництво структури намагалося створити підконтрольне підприємство, яке протягом 2022 року мало незаконно "освоїти" понад 650 млн грн із державного бюджету.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK