Споживання в Україні продовжує зростати: В "Укренерго" розповіли про стан енергосистеми

У нічний період електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття споживання.
Споживання в Україні продовжує зростати: В "Укренерго" розповіли про стан енергосистеми
Ілюстративне фото / EPA/UPG

У четвер, 5 січня, споживання електроенергії в Україні продовжує зростати через поступове зниження температури та активізацію роботи промисловості й бізнесу. Про це повідомила пресслужба "Укренерго".

Читайте також:

"Для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей України доведені ліміти споживання, які діють з 8:00 до 23:00. Перевищення лімітів споживання призводить до застосування аварійних обмежень", - йдеться в повідомленні.

При цьому наразі в нічний період електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття споживання.

Зазначається, що через несприятливі метеоумови є низка пошкоджень у розподільчих мережах центрального регіону. Ремонтні бригади обленерго відновлюють живлення.

Читайте також:

"Учора ввечері на сході країни внаслідок обстрілу росіян пошкоджено один з об’єктів енергетичної інфраструктури. Також у прифронтових регіонах на сході та півдні залишається складною ситуація з електропостачанням через значні пошкодження електромереж та високу активність бойових дій", - додали в компанії.

Там нагадали, що впродовж останніх трьох місяців енергосистема України зазнала значних пошкоджень унаслідок прицільних масованих ракетних та безпілотних атак ворога. Пошкодження об’єктів генерації та магістральних мереж складні та масштабні, їхнє відновлення все ще потребує значних ресурсів та часу.

Громадян закликають розумно споживати електроенергію, користуватися енергоємними приладами почергово, що дозволяє знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність обмеження споживання.

Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook
Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook

Раніше ми писали, що з 3 січня в Київській області починають діяти нові графіки стабілізаційних відключень електроенергії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK