Показник кращий, ніж передбачалося: У Мінекономіки оцінили падіння ВВП у 2022 році

Протягом 2022 року економіка України зазнала найбільших за всю історію незалежності втрат, збитків та пошкоджень.
Показник кращий, ніж передбачалося: У Мінекономіки оцінили падіння ВВП у 2022 році
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Падіння валового внутрішнього продукту (ВВП) України за підсумком 2022 року оцінюється на рівні 30,4% [±2%], що є кращим показником, ніж передбачалося за попередніми прогнозами. Про це повідомили в Мінекономіки.

Читайте також:

"Протягом 2022 року економіка України зазнала найбільших за всю історію незалежності втрат, збитків та пошкоджень, які їй завдала РФ, масштабувавши 24 лютого по всій протяжності спільного кордону та з території Білорусії й окупованого Криму свій терор, розпочатий ще у 2014 році", - зазначила перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко.

У грудні падіння ВВП оцінено на рівні 34 [±2%], що є дещо кращим ніж оцінки за листопад (падіння ВВП на рівні 37 [±2%]), ураховуючи певну стабілізацію ситуації з енергопостачанням після обстрілів у листопаді. 

Читайте також:

"Втім, подальші терористичні ракетні атаки з боку РФ завдали хоч і не критичних, але пошкоджень (зокрема, енергетичній інфраструктурі), що продовжувало чинити тиск на настрої бізнесу та його активність", - додали у відомстві.

Раніше ми писали, що через західні санкції економіка РФ відкотилася на 30 років назад.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK