Росіяни посилюють тиск на цивільних на окупованих територіях України

Російські окупанти вдаються до нових методів тиску на цивільних.
Росіяни посилюють тиск на цивільних на окупованих територіях України
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Російські загарбники посилюють адміністративний тиск на цивільне населення на тимчасово окупованих територіях України. Про це повідомила в Telegram заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Читайте також:

"З метою дестабілізації гуманітарної ситуації та примусу місцевих мешканців до так званої добровільної евакуації в глибину території РФ російські окупаційні війська здійснюють обстріли приватних осель та дачних поселень на околицях міст поблизу лінії фронту", - йдеться в повідомленні.

За словами Маляр, представники російських окупаційних адміністрацій провели перепис місцевого населення для виявлення наявності родичів на території РФ та складання планів примусової евакуації.

Читайте також:

При цьому мешканці, у яких відсутні родичі, будуть відправлятися до так званих "центрів біженців".

Крім того, з метою створення позитивної пропагандистської картинки окупанти звітують про нібито активне набуття місцевими жителями громадянства країни-агресора.

"Для пришвидшення процесу насильницької "паспортизації" ворог інформує, що з початку 2023 року отримання послуг або здійснення будь-яких операцій у так званих "державних установах" буде можливе лише за наявності паспорта громадянина РФ", - додала заступниця міністра.

Публікація Ганни Маляр у Telegram
Публікація Ганни Маляр у Telegram

Раніше ми писали, що з 1 січня 2023 року в тимчасово окупованому Мелітополі російські загарбники посилять економічний терор. Вони хочуть заборонити обіг гривні та прирівняти його до "федерального злочину".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK