Відключення світла 6 січня: В Україні зростає споживання електроенергії через похолодання

Для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей України доведені ліміти споживання, які діють з 8:00 до 23:00.
Відключення світла 6 січня: В Україні зростає споживання електроенергії через похолодання
Ілюстративне фото / EPA/UPG

У п'ятницю, 6 січня, станом на 11:00 споживання електроенергії в Україні продовжує зростати через поступове зниження температури. Про це повідомили в "Укренерго".

Читайте також:

Для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей України доведені ліміти споживання, які діють з 8:00 до 23:00. Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних обмежень.

Зазначається, що вчора через перевищення лімітів у більшості областей вводились аварійні відключення.

Наразі в нічний період електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття споживання.

Читайте також:

"Уже найближчим часом очікується значне похолодання, що призведе до стрімкого збільшення споживання, яке наразі енергосистема не в змозі покрити у повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, зокрема, і найпотужнішої - Запорізької АЕС", - йдеться в повідомленні.

Українців просять розумно споживати електроенергію, користуватись енергоємними приладами почергово. Це дозволяє знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність обмеження споживання.

Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook
Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook

Раніше ми писали, що з 3 січня в Київській області починають діяти нові графіки стабілізаційних відключень електроенергії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK