Фонд гарантування вкладів передав державі акції двох російських банків

Передачу акцій здійснено на виконання рішення РНБО та розпорядження Кабінету Міністрів України.
Фонд гарантування вкладів передав державі акції двох російських банків
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб передав державі в особі державного підприємства "Національний фонд інвестицій України" акції дочірніх структур російських державних банків в Україні. Про це повідомила пресслужба ФГВФО.

Читайте також:

Так, були передані:

  • корпоративні права у розмірі 5 080 310 373 простих іменних акцій, що становлять 99,77% статутного капіталу ПАТ "Промінвестбанк", тобто всі акції, що належали "ВЕБ.РФ";
  • корпоративні права у розмірі 24 065 460 500 простих іменних акцій, що становлять 100% статутного капіталу АТ "МР Банк", що належали "Сбєрбанку Росії".

Передачу акцій здійснено на виконання рішення Ради національної безпеки й оборони України (РНБО) та розпорядження Кабінету Міністрів України.

У травні 2022 року Фонд на підставі рішення РНБО замінив "материнські" банки ПАТ "Промінвестбанк" та АТ "МР Банк" у реєстрі кредиторів на державу. У грудні ФГВФО забезпечив перерахування до спеціального фонду державного бюджету коштів із накопичувальних рахунків цих банків.

Читайте також:

"Конфісковані кошти уряд планує використати для відновлення зруйнованого житла українців. Передача акцій - черговий, але не останній етап конфіскації активів держави-агресора. Тепер всі активи, які залишаться після розрахунку з кредиторами цих банків, будуть передані державі Україна. Зауважу, що російські акціонери з травня 2022-го до переліку кредиторів не належать", - зазначила заступниця директора-розпорядника Фонду Ольга Білай.

У відомстві додали, що Фонд гарантування вкладів розпочав ліквідацію ПАТ "Промінвестбанк" і АТ "МР Банк" 25 лютого на підставі рішень правління Національного банку України про відкликання банківських ліцензій та ліквідацію й відповідних рішень виконавчої дирекції Фонду.

Раніше ми писали, що до державного бюджету України надійшли перші кошти, отримані за результатами вилучення об'єктів права власності РФ та її резидентів в Україні



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK