Обстріл України 14 січня: Шмигаль розповів про наслідки масованої ракетної атаки

Остання масована ракетна атака РФ призвела до зростання дефіциту потужності в енергосистемі.
Обстріл України 14 січня: Шмигаль розповів про наслідки масованої ракетної атаки
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / kmu.gov.ua

Масована ракетна атака РФ, яка була здійснена 14 січня, мала деструктивні наслідки для української енергетики. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 17 січня.

Читайте також:

За його словами, зазнали пошкоджень об’єкти генерації: 1 блок теплової електростанції на Сході та 8 блоків теплових електростанцій на Заході України. Також пошкоджено три магістральні підстанції та одну повітряну лінію.

"Це призвело до зростання дефіциту потужності в енергосистемі. Що змушує щодня, починаючи з 15 січня, застосовувати аварійні відключення", - сказав очільник уряду.

Водночас він наголосив, що енергосистема вистояла, залишилася цілісною та керованою. У цілодобовому режимі тривають ремонти й ведеться робота над тим, аби в Україну надходило більше генераторів, трансформаторів та іншого обладнання для ліквідації пошкоджень.

Читайте також:

"В енергетичній галузі відчуваємо постійну підтримку іноземних друзів і наших партнерів. Зокрема, за кошти Фонду підтримки енергетики України плануємо закупити енергообладнання на суму понад 100 млн євро. З останніх надходжень - це 45 електростанцій резервного живлення від Азербайджану та потужні генератори для Чернігівщини, надані Японією", - додав Шмигаль.

Раніше ми писали, що 17 січня в енергосистемі України зберігається значний дефіцит потужності, особливо в ранковий та вечірній піки споживання.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK