З моменту попереднього масованого обстрілу вдалося додати генерацію в енергосистему

В Україні зараз працюють над відновленням об'єктів генерації, щоб виробляти електроенергію в максимально можливому обсязі.
З моменту попереднього масованого обстрілу вдалося додати генерацію в енергосистему
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З моменту попереднього масованого обстрілу вдалося додати генерацію в енергосистему та збільшити можливості передачі електроенергії. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Читайте також:

"Ми зараз працюємо над тим, щоб якнайшвидше відновити об’єкти генерації, щоб виробляти електроенергію в максимально можливому обсязі. Також є важливим відновлення ліній електропередачі та підстанцій, що забезпечують передавання електроенергії з одного регіону до іншого. З моменту попереднього масованого обстрілу в суботу на сьогодні ми додали генерацію в систему і відремонтували певні підстанції, які дають можливість передавати більше електроенергії", - сказав він.

Водночас міністр прокоментував ситуацію з графіками відключень у регіонах.

Читайте також:

Він пояснив, що до кожного оператора системи розподілу в областях (колишні обленерго) доводяться ліміти електроенергії, які мають бути обов’язково розподілені пропорційно між усіма споживачами, за винятком критичної інфраструктури. Так забезпечується справедливість під час відключень електроенергії, але тут є багато порушень.

"За порушення НКРЕКП вже оштрафувала три обленерго та персонально їхніх керівників. Санкції до порушників будуть вживатися і надалі", - наголосив Галущенко.

Раніше ми писали, що 20 січня в Україні зросло виробництво електроенергії. Однак дефіцит потужності все ще суттєвий.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK