Відключення електроенергії: Обленерго перевірятимуть на дотримання графіків

Міненерго доручило провести позапланові перевірки дотримання графіків відключення електроенергії.
Відключення електроенергії: Обленерго перевірятимуть на дотримання графіків
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Державна інспекція енергетичного нагляду України провела моніторинг коректності застосування графіків відключень електроенергії, дотримання операторами систем розподілу їхніх термінів і тривалості. Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики.

Читайте також:

Зазначається, що за результатами моніторингу для посилення контролю за складанням та виконанням графіків погодинних відключень Міненерго видало наказ, згідно з яким Держенергонагляд протягом періоду воєнного стану здійснюватиме позапланові перевірки на об’єктах енергетики.

Окрім графіків відключення, перевіркам підлягатиме технічний стан елементів обладнання системної протиаварійної автоматики.

"Графіки відключення електроенергії мають бути складені та застосовуватися відповідно до вимог чинного законодавства та максимально, наскільки це зараз можливо, враховувати потреби споживачів", - наголосив міністр енергетики Герман Галущенко.

Читайте також:

За його словами, оператори систем розподілу мають чітко дотримуватися цих графіків за відсутності аварійних та екстрених ситуацій.

Відповідно до наказу міністерства уповноважені представники Держенергонагляду чергуватимуть на диспетчерських пунктах ОСП та ОСР у ранкові та вечірні пікові години з метою контролю за дотриманням графіків відключення електроенергії.

Раніше ми писали, що після масованих російських обстрілів ситуація в енергосистемі України покращується з кожним днем. Відключення світла в споживачів можуть стати коротшими.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK