В Україні викрили чергову незаконну схему виїзду за кордон: у чому полягала

Чоловікам призовного віку, які бажають перетнути кордон, пропонували виготовити підроблені документи, які дозволяють такий виїзд.
В Україні викрили чергову незаконну схему виїзду за кордон: у чому полягала
Викрито чергову незаконну схему виїзду за кордон / gp.gov.ua

Мешканцю Київської області повідомили про підозру за фактом організації незаконного переправлення призовників через державний кордон України. Про це розповіли в Офісі Генерального прокурора.

Читайте також:

За даними слідства, ділок разом з іншими особами пропонував чоловікам призовного віку, які бажають перетнути державний кордон України, виготовити підроблені документи, що дозволяють такий виїзд в умовах воєнного стану.

Зокрема, пропонувалось оформлення документів про нібито багатодітну сім’ю, а також реєстрацію в системі "Шлях" водієм-волонтером. Вартість таких "послуг" становила 6-7 тис. доларів США залежно від виду підробленого документа.

Читайте також:

У процесі контролю за вчиненням злочину після отримання частини грошових коштів чоловіка затримали. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Під час проведення обшуків виявлено мобільні телефони з відомостями про громадян, які зверталися за незаконною послугою, документацію з їхніми анкетними даними та грошові кошти.

Досудове розслідування триває з метою встановлення всіх осіб, які задіяні в злочинній схемі.

Раніше ми писали, що в Одеській області прикордонники викрили правопорушників, які намагалися поза пунктами пропуску перетнути кордон.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK