Належать підсанкційним особам: АРМА розшукало об'єкти та активи на 1,5 млрд грн

АРМА уповноважене розшукувати власність юридичних та фізичних осіб, які потрапили під санкції РНБО, на запити Мін'юсту.
Належать підсанкційним особам: АРМА розшукало об'єкти та активи на 1,5 млрд грн
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У 2022 році Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, розшукало понад 300 об'єктів та активи на 1,5 млрд грн, які належать підсанкційним особам. Про це повідомили в АРМА.

Читайте також:

Уточнюється, що АРМА уповноважене розшукувати власність юридичних та фізичних осіб, які потрапили під санкції РНБО, на запити Міністерства юстиції.

У рамках реалізації цієї функції у 2022 році АРМА опрацювало 2657 запитів Мін'юсту як органу, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері стягнення в дохід держави активів осіб, щодо яких застосовано санкції.

"За результатами опрацювання таких запитів, Нацагентство розшукало частки у статутних капіталах, цінні папери та грошові кошти загальною вартістю близько 1,5 млрд у гривневому еквіваленті", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Крім того, АРМА розшукало 135 об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, 94 земельних ділянок, 80 одиниць автомобільного, морського/річкового та авіаційного/повітряного транспорту, 16 штук майнових прав інтелектуальної власності.

Відповідну інформацію надано Мін’юсту для формування матеріалів та подачі позовів до Вищого антикорупційного суду щодо стягнення підсанкційних активів на користь держави, додали в агентстві.

Раніше ми писали, що у 2022 році АРМА опрацювало 28 запитів Міністерства юстиції України щодо розшуку майна заборонених судом політичних партій, що підлягає передачі у власність держави.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK