США передали Україні мобільну газотурбінну електростанцію

USAID передало Україні газотурбінну мобільну електростанцію для забезпечення потреб в електроенергії.
США передали Україні мобільну газотурбінну електростанцію
США передали Україні важливе обладнання / mev.gov.ua

У вівторок, 7 лютого 2023 року, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) передало Уряду України мобільну газотурбінну електростанцію загальною потужністю 28 МВт. Про це повідомили в Міністерстві енергетики.

"Ця допомога дозволить Україні збільшити постачання електроенергії до житлових будинків, лікарень, шкіл, об’єктів критичної інфраструктури тощо", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що мобільна електростанція, вироблена в США компанією General Electric, є одним із прикладів допомоги USAID енергетичному сектору України з початку повномасштабного вторгнення РФ.

"Встановлення цієї турбіни стане першим практичним кроком з реалізації стратегії Міністерства енергетики України щодо децентралізації енергосистеми та розбудови мереж малої генерації в нашій країні. Наразі ми зможемо забезпечити більш надійну генерацію, особливо для потреб критичної й соціальної інфраструктури, та убезпечити її, враховуючи можливі військові виклики та ризики", - сказав міністр енергетики Герман Галущенко.

Раніше ми писали, що зі Швеції в Україну надійшли 46 вантажів гуманітарної допомоги загальною вагою 570 тонн потреб енергетики.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK