Закликали донатити на підтримку окупантів: у Запоріжжі викрили ворожу ботоферму

СБУ "накрила" ботоферму в Запоріжжі, яка закликала донатити на підтримку російських загарбників.
Закликали донатити на підтримку окупантів: у Запоріжжі викрили ворожу ботоферму
СБУ викрила ворожу ботоферму / ssu.gov.ua

Служба безпеки України заблокувала діяльність потужної прокремлівської ботоферми у Запоріжжі. Боти "розганяли" дезінформацію про обстановку на південному фронті, популяризували російські окупаційні угруповання й закликали донатити на їхню підтримку. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Крім цього, вони займалися дискредитацією командування Сил оборони та підбурювали українських громадян ухилятися від мобілізації.

Зазначається, що як першоджерело для поширення деструктивного контенту використовували телеграм-канал ворожого пропагандиста Рогова, який представляє окупаційну адміністрацію Мелітополя.

Читайте також:

"Уже на самому початку своєї діяльності ботоферма нараховувала майже 2 тис. фейкових акаунтів, які поширювали проросійські наративи нібито від імені місцевих жителів. Надалі ворожий "осередок" мав стати "ударною силою" у проведенні масштабних інформаційних диверсій агресора в прифронтових районах області" - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, незаконну діяльність організував місцевий спеціаліст з інформаційних і телекомунікаційних технологій.

Комп’ютерну техніку для підривної роботи він розмістив у одному з орендованих офісних приміщень у центрі міста. Спеціалізоване обладнання, яке використовував зловмисник, дозволяло щодня реєструвати нові анонімні облікові записи в соцмережах, зокрема заборонених в Україні.

Читайте також:

Під час обшуку в офісі фігуранта правоохоронці виявили комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності, 2,5 тисячі SIM-карт українських операторів мобільного зв’язку, SIM-шлюзи та інше спеціалізоване обладнання і програмне забезпечення.

Вилучену техніку направили на експертизу.

Раніше ми писали, що прокуратура передала в АРМА обладнання, яке застосовувалося для функціонування ботоферм та здійснення кібератак.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK