Допомагали перекидати російські ешелони в Україну: СБУ затримала експосадовців УЗ

СБУ викрила ще чотирьох пособників ворога внаслідок стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області.
Допомагали перекидати російські ешелони в Україну: СБУ затримала експосадовців УЗ
СБУ затримала на Харківщині колишніх посадовців Укрзалізниці / ssu.gov.ua

Служба безпеки України затримала в Харківській області колишніх посадовців Укрзалізниці, які допомагали перекидати російські військові ешелони в Україну. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Після захоплення частини Харківської області посадовці добровільно приєдналися до лав місцевої окупаційної адміністрації. Там одного призначили керівником, інших двох - його заступниками, а третього - інженером у лавах створеного ворогом "Купянск-южной дистанции колеи".

На цих "посадах" вони допомагали країні-агресору відновлювати залізничне сполучення з регіоном для забезпечення потреб окупаційних угруповань на східному фронті. Насамперед зловмисники сприяли перекиданню рухомого складу військової техніки, озброєння та боєприпасів з території РФ до тимчасово захоплених районів Харківщини.

Читайте також:

Крім цього, вони організували "передачу" російським загарбникам виробничого обладнання місцевого підрозділу Укрзалізниці. Також особисто закликали місцевих жителів вступати до підконтрольного РФ "залізничного підприємства".

"За це обіцяли лояльне відношення з боку рашистів та виплату "зарплат" у російських рублях", - йдеться в повідомленні.

Після звільнення Харківщини один із зловмисників втік до РФ, інші вирішили "залягти на дно" в регіоні й так спробували уникнути покарання. Однак співробітники СБУ встановили місцезнаходження трьох зловмисників і затримали їх.

Читайте також:

Правоохоронці повідомили їм про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання вартою. Четвертому фігуранту, який виїхав із країни, також повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Раніше ми писали, що СБУ викрила на Одещині ворожу поплічницю, яка збирала кошти для російських окупаційних військ в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK