Продавало Росії комплектуючі для військової техніки: В Україні викрили підприємство

Протягом 2022 року до РФ експортовано комплектуючі, які використовуються для ремонту військової техніки, на загальну суму понад 51 млн грн.
Продавало Росії комплектуючі для військової техніки: В Україні викрили підприємство
Українське підприємство експортувало до РФ комплектуючі для військової техніки / gp.gov.ua

Правоохоронці викрили українське підприємство, яке експортувало до Росії комплектуючі для ремонту військової техніки. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

За даними слідства, після початку повномасштабної військової агресії РФ проти України один із вінницьких машинобудівних заводів продовжив співпрацю з країною-агресором.

Читайте також:

"В умовах воєнного стану керівництво заводу налагодило поставки комплектуючих для ремонту та обслуговування машинобудівної галузі. Це шестерні, секційні насоси, гідромотори, гідравлічне обладнання, які у тому числі використовуються у військовій техніці", - йдеться в повідомленні.

Для реалізації протиправної схеми залучено ряд підконтрольних суб’єктів господарювання, з використанням яких через Румунію, Туреччину та Казахстан ввозилися комплектуючі на територію РФ. З метою обходу фінансових обмежень та виведення безготівкових коштів із РФ використовувалися банківські рахунки, відкриті у фінансових установах країн ЄС.

Читайте також:

Так протягом 2022 року до РФ експортовано комплектуючі, які використовуються для ремонту військової техніки, на загальну суму понад 51 млн грн.

Під час обшуків правоохоронці вилучили фінансово-господарські документи, які підтверджують торгівлю з РФ. Досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України) продовжується.

Раніше ми писали, що АРМА передали понад 70 млн грн підприємства, яке виробляло оборонну продукцію для РФ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK