Дефіциту в енергосистемі немає: яка ситуація зі світлом в Україні 13 лютого

Зросло виробництво електроенергії в енергосистемі, яке повною мірою покриває споживання.
Дефіциту в енергосистемі немає: яка ситуація зі світлом в Україні 13 лютого
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У понеділок, 13 лютого, в Україні поступово зростає споживання електроенергії. Дефіцит в енергосистемі поки що відсутній, оскільки наявної потужності достатньо для покриття потреби споживання. Про це повідомила пресслужба НЕК "Укренерго" у Facebook.

Читайте також:

"Відсутність дефіциту пояснюється тим, що після ремонтів у роботу включено додаткові енергоблоки на декількох теплових електростанціях, зросло виробництво електроенергії в енергосистемі, яке повною мірою покриває споживання", - йдеться в повідомленні.

Також через повінь інтенсивно працюють гідроелектростанції. Збільшення світлового дня та ясна погода сприяють генерації з відновлюваних джерел енергії. Крім того, триває імпорт електроенергії зі Словаччини.

Читайте також:

Зазначається, що через відсутність дефіциту потужності ліміти споживання до областей на сьогодні поки що не доводилися. Заміри фактичного споживання в областях України проводяться відповідно до графіка.

"Однак через пошкоджену мережеву інфраструктуру в Одесі діють графіки погодинних відключень. У Київській, Хмельницькій, Житомирській областях та в Києві в міру зростання споживання теж можливе застосування відключень відповідно до графіків операторів систем розподілу для уникнення ризику перевантаження обладнання", - розповіли в НЕК.

У компанії додали, що на низці електростанцій, пошкоджених під час ракетних та дронових атак росіян, продовжуються ремонтні роботи. Також ремонтні бригади "Укренерго" продовжують ремонтні роботи на всіх об’єктах магістральних мереж, пошкоджених унаслідок російських атак, з метою усунення мережевих обмежень та передачі електроенергії від генерації до споживачів.

Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook
Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook

Раніше ми писали, чи може тривале відключення електроенергії залишити споживачів без газу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK