Виїзд держслужбовців з України під час війни: Кабмін вніс зміни в правила

У Правила перетинання державного кордону громадянами України внесені зміни.
Виїзд держслужбовців з України під час війни: Кабмін вніс зміни в правила
Ілюстративне фото / dpsu.gov.ua

Рішенням уряду розширено категорії жінок та чоловіків серед держслужбовців, які можуть виїхати за кордон під час воєнного стану в Україні. Про це повідомили в Держприкордонслужбі.

Читайте також:

Постановою від 10 лютого 2023 року №119 внесені зміни до пункту 2-14 Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених урядовою постановою від 27 січня 1995 року №57 (зі змінами, внесеними постановою Кабміну від 27січня 2023 року №69).

Так, пропуск через державний кордон жінки, зокрема тієї, яка є усиновлювачем, опікуном, піклувальником, однією з прийомних батьків або однією з батьків-вихователів, яка має або виховує дитину або кількох віком до 18 років, з метою відвідування дитини за кордоном або супроводу здійснюється уповноваженими особами Держприкордонслужби за наявності відповідних підтвердних документів.

Йдеться про паспортний документ для виїзду за кордон, свідоцтво про народження дитини, а також документи, що підтверджують перебування дитини за кордоном.

Читайте також:

Так само це стосується й чоловіка, який є одиноким батьком, одиноким усиновлювачем або опікуном, піклувальником, прийомним батьком чи батьком-вихователем, за умови, що він не перебуває в шлюбі та самостійно виховує й утримує дитину без участі матері, з числа зазначених у цьому пункті осіб, що мають або виховують дитину або кількох віком до 18 років.

При цьому в чоловіків додатково мають бути документи, що підтверджують статус одинокого батька, виховання та утримання дитини батьком самостійно.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів заборонив чиновникам виїжджати з України під час війни без поважних причин.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK