Щоб уникнути мобілізації: двоє ухилянтів намагалися потрапити до Білорусі

Двоє українців вишукували шляхи для незаконного перетину кордону.
Щоб уникнути мобілізації: двоє ухилянтів намагалися потрапити до Білорусі
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Прикордонники Житомирського загону виявили двох чоловіків, які намагалися незаконно потрапити до Білорусі. Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

Читайте також:

"Про появу в прикордонні невідомих осіб прикордонникам повідомили місцеві жителі. У процесі перевірки інформації на одній з автодоріг у Рівненській області прикордонники зупинили автомобіль, що рухався в напрямку кордону з РБ", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в автомобілі знаходилися двоє жителів Миколаївщини. Вони повідомили, що їдуть до одного з прикордонних населених пунктів відвідати родичів. Проте прикордонники перевірили інформацію та встановили, що за вказаними адресами названі особи не проживають.

Читайте також:

"Чоловіки під час спілкування почали поводитися знервовано та вигадувати нову мету й кінцеву точку свого руху", - розповіли в ДПСУ.

Надалі громадяни 1998 і 2001 року народження зізналися, що мали намір незаконно перетнути кордон, щоб уникнути мобілізації. Окрім цього, у телефоні одного з них виявлено різні переписки, де він висловлював бажання в найкоротший термін потрапити на територію Росії чи Білорусі.

Наразі для проведення заходів перевірки молодиків передали відповідним органам. 

Раніше ми писали, що в Київській області викрили керівника благодійного фонду, який за 7,5 тис. доларів США переправляв військовозобов'язаних через державний кордон України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK