Виїзд ухилянтів за кордон: в Україні ліквідували 6 нових каналів

СБУ ліквідувала 6 нових каналів втечі ухилянтів за кордон.
Виїзд ухилянтів за кордон: в Україні ліквідували 6 нових каналів
СБУ ліквідувала 6 нових каналів втечі ухилянтів за кордон / ssu.gov.ua

Служба безпеки заблокувала ще шість каналів незаконного виїзду за кордон українських громадян призовного віку. У різних регіонах України затримано сімох організаторів нелегальних "трафіків". Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

"За гроші вони пропонували потенційним призовникам виїхати за межі нашої держави на підставі підроблених документів про сімейний стан або участь у волонтерському русі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що середня вартість "квитка на втечу" становила від 1,5 до 12 тис. дол. з клієнта. Сума залежала від кількості осіб і терміновості виїзду.

Унаслідок проведення комплексних заходів у Київській області викрили місцевого ділка, який продавав фіктивні посвідчення "багатодітного батька" або волонтера ухилянтам для виїзду за кордон.

Читайте також:

При цьому в Закарпатській області СБУ затримала організатора каналу нелегальної міграції на передачі йому 12 тис. дол. За цю суму він "гарантував" приховано вивезти за кордон цілу групу ухилянтів. У Житомирській області знешкоджено групу осіб, члени якої допомагали з оформленням фіктивних шлюбів із жінками з інвалідністю. Серед організаторів схеми очільниця місцевої громадської організації.

У Запорізькій області викрили зловмисників, які вносили недостовірні відомості до системи "Шлях". Для цього використовували свої зв’язки серед посадовців держустанов та перевізників.

Читайте також:

У Миколаївській області правоохоронці затримали організатора, який підробляв свідоцтва про народження неповнолітніх дітей і продавав фальшиві документи потенційним призовникам. У Дніпропетровській області викрито мешканця регіону на оформленні ухилянтів до складу місцевої благодійної організації для їхнього виїзду за кордон нібито за гуманітарною допомогою.

У межах кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон), організаторам схем повідомлено про підозру.

Раніше ми писали, що в Чернівецькій області прикордонники зупинили два мікроавтобуси з ухилянтами, які прямували в бік Румунії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK