Вкрали майже 100 млн грн із рахунків мешканців Маріуполя: СБУ викрила шахраїв

Ділки працювали в інтересах РФ і намагалися вивести на користь агресора майже 100 млн грн.
Вкрали майже 100 млн грн із рахунків мешканців Маріуполя: СБУ викрила шахраїв
СБУ припинила масштабну шахрайську схему / ssu.gov.ua

Служба безпеки припинила масштабну шахрайську схему, яка дозволяла "грабувати" українські банки. Ділки працювали в інтересах РФ і намагалися вивести на користь агресора майже 100 млн грн. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Зазначається, що до організації оборудки причетне злочинне угруповання з тимчасово окупованого Донецька, яке діяло за координації російських спецслужб, а його керівник входить до близького оточення терориста Пушиліна.

Зловмисники телефоном звертались до українських банків нібито від імені власників рахунків й отримували доступ до онлайн-банкінгу. Для проходження "ідентифікації" використовували клієнтські бази захоплених філій у Маріуполі та спецобладнання для зміни маршрутизації дзвінків.

Читайте також:

"Це були персональні дані майже 4 тис. місцевих жителів, зокрема тих, які загинули або були примусово вивезені до РФ і мали заощадження у фінустановах на підконтрольній Україні території. Щоб приховати сліди злочину, учасники схеми "конвертували" викрадені гроші у криптовалюту", - йдеться в повідомленні.

Для масового "обдзвону" українських банків організатори схеми використовували кол-центр у Донецьку, співробітники якого через мережу "Інтернет" та спецобладнання на території України зв’язувалися з відповідними установами нібито від імені справжніх власників рахунків. До обслуговування спецобладнання залучалися десятки мешканців із різних регіонів України, які "в темну" виконували вказівки своїх керівників.

СБУ виявила й заблокувала банківські рахунки та криптогаманці учасників злочинного угруповання. Під час обшуків у 8 областях України вилучено комп'ютерне обладнання, яке забезпечувало проведення оборудок. Також накладено арешт на кошти, здобуті злочинним шляхом, на загальну суму майже 65 млн грн.

Читайте також:

Крім цього, встановлено, що за такою ж схемою зловмисники обкрадали російських громадян, "виводячи" їхні гроші на криптогаманці керівництва терористичної організації "ДНР" та кураторів із ФСБ.

Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності всіх організаторів схеми.

Раніше ми писали, що Служба безпеки України заблокувала діяльність потужної прокремлівської ботоферми в Запоріжжі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK