СБУ заблокувала спроби РФ заволодіти українськими кораблями в Іспанії

Українські промислові судна перебувають на території іспанського порту.
СБУ заблокувала спроби РФ заволодіти українськими кораблями в Іспанії
СБУ заблокувала спроби РФ заволодіти українськими суднами / ssu.gov.ua

Служба безпеки спільно з правоохоронними органами Іспанії запобігла спробам РФ привласнити майно воднотранспортного держпідприємства України. Про це повідомили в СБУ.

Так, керівництво підсанкційної компанії з РФ намагалося заволодіти двома українськими промисловими суднами, які перебувають на території іспанського порту. Загальна вартість кораблів становить понад 10 млн доларів.

СБУ заблокувала спроби РФ заволодіти українськими суднами
СБУ заблокувала спроби РФ заволодіти українськими суднами / ssu.gov.ua

"Для реалізації оборудки представники країни-агресора "домовилися" з посадовцями українського держпідприємства про оренду плавзасобів афілійованою бізнес-структурою, яку контролюють з Росії. Потім учасники схеми створили штучні умови для передачі суден російській компанії нібито за погашення боргу у вигляді арештованих активів в Україні", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Однак співробітники СБУ спільно з західними партнерами викрили злочинний механізм, встановили осіб, причетних до його організації, і заблокували незаконну передачу українського майна.

Зазначається, що суд наклав арешт на морські судна. Після проведення невідкладних слідчо-оперативних дій їх буде повернуто у власність України.

Читайте також:

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору), вирішується питання щодо повідомлення про підозру посадовцям держпідприємства та їхнім спільникам, причетним до оборудки. Зловмисникам загрожує покарання до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що СБУ викрила спроби підсанкційних російських олігархів Сергія Чемезова та Михайла Шелкова уникнути націоналізації майна, яке було на балансі їхніх колишніх підприємств в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK