В "Укренерго" відповіли, чи обмежуватимуть споживання електроенергії після нічної атаки росіян

Електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття наявного споживання.
В "Укренерго" відповіли, чи обмежуватимуть споживання електроенергії після нічної атаки росіян
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Нічна російська атака ракетами та дронами не призведе до необхідності обмежувати споживання електроенергії. Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній уже п’яту добу поспіль і сьогодні наразі теж не прогнозується. Про це повідомили в "Укренерго".

Читайте також:

Споживання дещо підвищилося порівняно з вчорашнім днем. Однак електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття наявного споживання.

"Працюють усі види види електростанцій в енергосистемі, теплова та гідрогенерація забезпечують покриття пікового споживання у ранкові та вечірні години. Імпорт електроенергії знижується внаслідок стабілізації електропостачання в країні", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що через відсутність дефіциту потужності ліміти споживання до областей на сьогодні не доводилися, але при зростанні споживання можливе застосування відключень. Заміри фактичного споживання проводяться відповідно до графіка в Дніпропетровській області.

Водночас в Одесі через пошкоджену інфраструктуру все ще є мережеві обмеження. Повертається до активної роботи бізнес, що відображається в зростанні споживання. Тож для уникнення перевантаження обладнання застосовуються графіки погодинних відключень.

Енергетики продовжують аварійно-відновлювальні роботи на низці електростанцій, які зазнали значних пошкоджень через ракетні та дронові атаки росіян. Безперервно тривають ремонти на всіх пошкоджених об’єктах магістральних мереж "Укренерго". Крім того, докладаються всі зусилля для усунення мережевих обмежень на Одещині.

Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook
Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook

Раніше ми писали, що 16 лютого п'яту добу поспіль генерації електроенергії достатньо для забезпечення потреб споживачів в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK