На двох дільницях на кордоні з Польщею відновили рух потягів

УЗ відремонтувала майже 70 км колій, оновила 10 мостів на дільницях Держкордон - Старжава - Хирів - Нижанковичі - Держкордон (лінія 102) та Хирів - Самбір.
На двох дільницях на кордоні з Польщею відновили рух потягів
Відновлено рух потягів на двох дільницях на кордоні з Польщею / mtu.gov.ua

На двох дільницях на українсько-польському кордоні відновили рух поїздів. Для цього Укрзалізниця відремонтувала майже 70 км колій, оновила 10 мостів на дільницях Держкордон - Старжава - Хирів - Нижанковичі - Держкордон (лінія 102) та Хирів - Самбір. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури.

Також УЗ відремонтувала вокзальну інфраструктуру в Хирові, Нижанковичах та Старжаві.

mtu.gov.ua

Читайте також:

"Завдяки завершенню цих проєктів ми суттєво наростимо пропускну спроможність нашого західного кордону, зокрема його ключового напрямку - польського. Це додаткові можливості для експортерів, додаткові логістичні шляхи для транспортування міжнародної допомоги Україні та прискорення практичної інтеграції України в європейський ринок", - прокоментував віцепрем'єр-міністр із відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, відновлення цих двох дільниць є не єдиними залізничними проєктами, які були реалізовані протягом останніх місяців. У 2022 році завершили реконструкцію та електрифікацію дільниці Ковель - Ізов - Держкордон.

Читайте також:

Крім того, продовжується розвиток автомобільної прикордонної інфраструктури в рамках проєкту "Відкритий кордон", ініційованого президентами України та Польщі.

Зокрема, відкрито для руху пустих вантажівок пункт пропуску "Нижанковичі - Мальховіце", модернізовано та збільшено пропускну спроможність пункту "Краківець - Корчова", також знайдено інфраструктурне рішення для зменшення черг в пункті "Ягодин - Дорогуськ".

Раніше ми писали, що 10 лютого на кордоні з Румунією офіційно відкрили новий автомобільний перехід "Дяківці - Раковець".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK