Дефіциту в енергосистемі немає, але в 6 областях відключення через негоду - "Укренерго"

Імпорт електроенергії здійснюється в незначних обсягах завдяки стабілізації електропостачання в країні.
Дефіциту в енергосистемі немає, але в 6 областях відключення через негоду - "Укренерго"
Ілюстративне фото / EPA/UPG

У середу, 22 лютого, дефіцит потужності в енергосистемі України відсутній і наразі не прогнозується. Споживання електроенергії на рівні звичайного робочого дня. Про це повідомили в "Укренерго".

Читайте також:

Зазначається, що в енергосистемі працюють усі види електростанцій. Імпорт електроенергії здійснюється в незначних обсягах завдяки стабілізації електропостачання в країні.

"Через пошкодження мереж операторів системи розподілу, спричинені несприятливими погодними умовами (шквальний вітер), без електропостачання залишаються 137 населених пунктів у Київській, Житомирській, Волинській, Чернівецькій, Хмельницькій та Тернопільській областях. Ремонтні роботи тривають", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Водночас ліміти споживання до областей не доводилися через відсутність дефіциту потужності в енергосистемі. Однак при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень.

При цьому в Одесі та Одеському районі залишаються мережеві обмеження через пошкодження обладнання на підстанціях НЕК "Укренерго" внаслідок ракетних ударів та атак дронами. Це призводить до необхідності застосування графіків погодинних відключень для уникнення перевантаження обладнання, що залишається в роботі.

Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook
Публікація НЕК "Укренерго" у Facebook

Раніше ми писали, які прилади не можна використовувати відразу після включення світла.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK